Checklist Tent Huren

Wilt u een tent huren?

Tent4rent heeft voor u een handige checklist gemaakt met zaken waar u op moet letten vóór en na uw evenement.

Meer weten over het huren van een tent bij Tent4Rent? Kijk dan bij ons aanbod tenten, of neem contact met ons op!

Voor de aanvraag

Adres en contactgegevens
Om de tent op te kunnen bouwen is het van belang dat de adres gegevens van de bouwlocatie bekend zijn. Ook moet de contact informatie van het contactpersoon of de contactpersonen bekend zijn.

Op en Afbouw Data
De op- en afbouw data hangen af van wanneer u de tent in gebruik wilt nemen. Zorg dat u exact weet op welke datum de tent in gebruik wordt genomen. Geef duidelijk aan op welk tijdstip de tent inclusief eventuele inrichting (denk aan verlichting, verwarming, podia enz.) klaar moet staan.

Ondergrond tent
Als u een tent wilt huren met een vloer erin dan is het natuurlijk belangrijk dat die vloer ook recht komt te liggen. Daarom is het erg belangrijk om te weten op wat voor ondergrond de tent komt te staan. Is de ondergrond niet vlak dan moeten wij de vloer stellen door het plaatsen van uitvulblokken. Het is van belang dat wij dat van tevoren weten, zodat wij materiaal kunnen reserveren en de juiste prijs aan u voor kunnen leggen.

Verankering tent
Bij sommige tenten met vloer is het mogelijk om de tenten te verankeren aan de vloer. Komt er geen vloer in de tent of is het niet mogelijk om de tent aan de vloer te verankeren dan moeten wij de tent verankeren door grote slagpennen van 1 meter lang de grond in te slaan. In dat geval moet er eerst gekeken worden of er geen leidingen lopen die wij kunnen raken. Komt er geen vloer in de tent en kunnen er ook geen haringen geslagen worden op de locatie? Dan moeten we de tent verankeren aan bijvoorbeeld watertanks of betonverzwaringen. In dat geval komen er extra kosten bij voor de watertanks of betonblokken.

Verzekering
Vanaf het moment dat de tent en/of toebehoren aan u wordt opgeleverd tot aan het moment dat wordt gestart met de afbouw bent u zelf verantwoordelijk voor de tent. Wanneer u geen risico wilt lopen dient u de deze daarom voldoende te verzekeren. Controleer daarbij goed of de tent is verzekerd tegen brand, diefstal en vandalisme.

Vergunning
Of er wel of geen vergunning nodig is voor het plaatsen van een tent verschilt per gemeente. Neem bij twijfel contact op met de gemeente waar het evenement plaatsvindt. Die kunnen u precies vertellen wat de regels zijn binnen hun gemeente.

Het opbouwen

Contactpersoon is aanwezig
Bij het plaatsen van de tent moet er altijd een contactpersoon aanwezig zijn die exact kan vertellen hoe de tent geplaatst moet worden. Dat betekent dat de contactpersoon op het afgesproken tijdstip op de locatie aanwezig moet zijn.

Bouwlocatie is bereikbaar en obstakelvrij
Het terrein moet op het afgesproken tijdstip toegankelijk zijn en er mogen geen obstakels in de weg staan die voor een vertraging kunnen zorgen.

Stroomvoorziening
Als er een stroomvoorziening aanwezig dient te zijn voor bijvoorbeeld de tentverlichting, zorg er dan voor dat deze voorziening al werkend is bij de opbouw van de tent. Op die manier kunnen wij alles testen en weet u zeker dat alles naar behoren werkt.

Planning leveranciers
Vooral bij grotere evenementen is het van belang dat er een goede planning wordt gemaakt betreft de aanvoer van goederen door verschillende leveranciers. Houdt er rekening mee dat sommige leveranciers niet aan de slag kunnen voordat de tent klaar is.

Het Afbreken

Een schone en lege tent
Wij zorgen ervoor dat u een schone en lege tent geleverd krijgt. Zorgt u er dan voor dat deze bij het afbreken ook weer schoon en leeg is?

Het terrein is bereikbaar
Uiteraard is het net als bij het opbouwen belangrijk dat wij het terrein op kunnen. Zorg er daarom voor dat wij ongehinderd het terrein op kunnen op het afgesproken tijdstip.